Prelungierea termenului de depunere a dosarelor pentru compensaţii la încălzire

https://new.chisinau.md/ro/prelungierea-termenului-de-depunere-a-dosarelor-pentru-compensatii-la-incalzire-20292_240003.html

Primăria municipiului Chişinău informează despre prelungirea termenului de depunere a dosarelor pentru obţinerea compensaţiilor la plata agentului termic de către familiile nevoiaşe.

Primăria municipiului Chişinău informează despre prelungirea termenului de depunere a dosarelor pentru obţinerea compensaţiilor la plata agentului termic de către familiile nevoiaşe. Astfel, termenul-limită de prezentare a solicitărilor este extins până la 1 iunie 2014, pentru ca mai mulţi cetăţeni ai municipiului să poată beneficia de aceste facilităţi.  

Gestul municipalităţii vine ca urmare a faptului că în acest an sezonul termic s-a încheiat mai devreme cu circa 2 săptămâni decât de obicei (la 14.03.2014) şi pentru că în acest an beneficiarii au depus dosare complete, ceea ce a necesitat mai mult timp decât anii trecuţi. Setul de acte pentru a beneficia de compensaţii la plata termiei se depune la gestionarul fondului locativ, iar pentru cetăţenii din sectorul Ciocana - la pretura de sector.

Amintim că pentru perioada de încălzire 2013 - 2014, municipalitatea a acordat compensaţii la circa 23 mii familii din capitală şi din localităţile suburbane.

Primăria Chişinău acordă compensaţii la plata încălzirii pentru familiile defavorizate, ale căror venituri lunare pe membru de familie nu depăşeşte suma de 1700 lei şi pensionarilor pentru limită de vârstă, a căror pensii sunt mai mici decât minimul de existenţă. Mărimea compensaţiei pentru consumul de agent termic constituie 40 la sută din costul facturii respective. În cazul gospodăriilor rurale, se acordă câte 250 lei lunar pe toată durata sezonului rece, pentru achiziţionarea de lemne şi cărbune.

Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău

 

17.03.2014

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md