Premierea instituțiilor de învățământ câștigătoare în cadrul concursului de finanțare a proiectelor de ecologizare „Școala Orașului verde”

https://new.chisinau.md/ro/premierea-institutiilor-de-invatamant-castigatoare-in-cadrul-concursului-de-fina-20292_246583.html

Primăria municipiului Chișinău informează că marți au fost prezentate rezultatele Concursului de granturi a proiectelor de ecologizare „Școala Orașului Verde”, lansat de Direcția generală educație, tineret și sport, pentru instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău.

La eveniment a fost prezent viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, conducerea DGETS, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ din municipiu și ai partenerilor de dezvoltare (GIZ).

Printre proiectele câștigătoare a Concursului de granturi „Scoala Orașului Verde”, sunt 22 de instituții învățământ primar, secundar ciclul I și II, special și extrașcolar, dintre care 12 sunt la autogestiune și 10 sunt în subordinea DETS din sectoare (dintre acestea 4 instituții sunt cu predare în limba rusă). Suma totală a granturilor este de 593557 lei. Bugetul minim alocat este de 15 mii lei, iar cel maxim de 30 mii lei.

Viceprimarul Angela Cutasevici a mulțumit colectivelor școlare pentru implicare activă și responsabilă în promovarea proiectelor ecologice din municipiu și din instituțiile educaționale. „Noi ne dorim un oraș ecologic, modern și curat, un oraș al școlilor verzi”, a mai declarat viceprimarul.

Inițial, la concurs au aplicat 64 de instituții de învățământ primar, secundar ciclul I și II, special și extrașcolar. Lista proiectelor eligibile admise spre evaluare de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, a cuprins 60 instituții de învățământ primar, secundar ciclul I și II, special și extrașcolar, fondator al cărora este Consiliul Municipal Chișinău.

Inițiativa „Școala Orașului Verde” este parte a Proiectului „Dezvoltarea competențelor ecologice pentru ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău și promovarea învățământului dual pentru elevi”, susținut de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu finanțare din partea Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC). „Școala Orașului Verde” are drept scop susținerea școlilor publice de a se poziționa pe o nouă treaptă de dezvoltare care va servi drept modele de promovare a bunelor practici sustenabile privind reducerea impactului activității de exploatare a resurselor și bunurilor asupra mediului.

21.12.2021

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md