Prerogativa de asigurare a ordinii publice în cadrul protestelor din centrul capitalei aparține poliției, care trebuie să acționeze în limitele cadrului legal

https://new.chisinau.md/ro/prerogativa-de-asigurare-a-ordinii-publice-in-cadrul-protestelor-din-20292_247867.html

În contextul acțiunilor desfășurate în centrul capitalei, Primăria Municipiului Chișinău amintește că sistarea sau interzicerea protestului din fața clădirilor Legislativului și a Președinției nu ține de competența autorităților administrației publice locale.

Totodată, informăm că municipalitatea a organizat mai multe ședințe, cu participarea părților implicate / responsabile, în cadrul cărora a fost adus la cunoștința organizatorilor despre obligațiunile și responsabilitățile lor, care trebuie să fie în conformitate cu norma legală.

Deocamdată se încearcă, prin diverse metode, de a impune Primăria capitalei să sisteze sau să interzică protestul din fața Parlamentului și a Președinției.

APL Chișinău recomandă autorităților centrale și poliției să se conducă de practica internațională și să acționeze în limitele competențelor prevăzute de legislația în vigoare.

06.10.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md