Prezentarea Strategiei de dezvoltare socio-economică și teritorială a municipiului Chișinău (etapa II)

https://new.chisinau.md/ro/prezentarea-strategiei-de-dezvoltare-socio-economica-si-teritoriala-a-municipiul-20292_246548.html

Direcția generală arhitectură urbanism și relații funciare a publicat Strategia de dezvoltare socio-economică și spațială durabilă, etapa II.

Documentul este publicat în versiuena română și prevede justificarea tehnică și conceptul Planului regional de amenajare a teritoriului.

Elaborarea Strategiei a durat mai mult de un an, în proces fiind implicați: reprezentanții DGAURF, experții din cadrul companiilor „Master's Plan" și „Cushman & Wakefield", dar și Fundația „Centrul pentru Dezvoltare a Chișinăului".

Autorii Strategiei au realizat o analiză amplă a situației existente, cercetări sociologice și au discutat cu mai mulți specialiști, membri ai societatății civile, primarii suburbiilor și reprezentanții subdiviziunilor municipale.

Primăria Chișinău și-a propus elaborarea Strategiei pentru a identifica prioritățile, obiectivele și sarcinile dezvoltării socio-economice și teritoriale a municipiului, corelate cu necesitățile orașului enunțate de către Executiv, Consiliul municipal Chișinău, preturile sectoarelor și ale altor părți interesate. Strategia va servi drept ghid pentru reactualizarea Planului urbanistic general al orașului Chișinău.

15.12.2021

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md