Primăria Chişinău deplânge moartea artistului Titus Jucov

https://new.chisinau.md/ro/primaria-chisinau-deplange-moartea-artistului-titus-jucov-20292_239836.html

Primăria municpiului Chişinău deplânge moartea maestrului Titus Jucov, directorul Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici”– un artist care a lucrat pentru copii, a trăit pentru copii.

Primăria municpiului Chişinău deplânge moartea maestrului Titus Jucov, directorul Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici"- un artist care a lucrat pentru copii, a trăit pentru copii.

Inspirat de păpuşi, Titus Jucov, aidoma unui magician, a ştiut să transforme realitatea în vis, iar visul în realitate. Păpuşile şi teatrul de păpuşi au fost inspiraţia sa, crezul său, destinul său.

Graţie maestrului Jucov, teatrul de păpuşi din Moldova a evoluat, odată cu primele roluri ale sale în calitate de actor-păpuşar, în calitate de regizor, de director artistic şi de director al teatrului „Licurici".

Este o enormă pierdere pentru cultura noastră naţională, pentru teatrul de păpuşi „Licurici" pe care îl conducea şi „care a rămas orfan de tată". Acum şi  păpuşile sale sunt în doliu.   

Astăzi, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, administraţia Capitalei a ţinut un moment de reculegere în memoria maestrului Titus Jucov.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

18.11.2013

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md