Primăria Chișinău este alături de poporul din Turcia!

https://new.chisinau.md/ro/primaria-chisinau-este-alaturi-de-poporul-din-turcia-20292_273329.html

Sâmbătă, 25 februarie, curent, angajații Primăriei Chișinău și ai subdiviziunilor structurale alături de reprezentanții Ambasadei Republicii Turcia și ai Agenției Turcă de Cooperare și Coordonare (TIKA), au plantat arbori pe 5 alei nou amenajate din strada Albișoara, în perimetrul str. Petru Rareș – str. Mihai Viteazul. În total au fost sădiți peste 100 de arbori și arbuști.

Totodată, în semn de solidaritate cu locuitorii din Turcia, reprezentanții municipalității au donat salariul pentru o zi de muncă în susținerea sinistraților din orașul partener cu Chișinăul (din rețeaua Globală Unesco „Orașe care Învață”), Hatay care au avut de suferit în urma cutremurelor de pământ soldate cu pierderi de vieți omenești.

De asemenea, Primăria Municipiului Chișinău, va oferi oamenilor din orașul Hatay rămași fără locuințe și se adăpostesc în centre de plasament temporar, un ajutor umanitar ce presupune saltele, perne și plapume.

La eveniment au fost prezenți Primarul General, Ion Ceban, precum și E.S. Ambasadorul Turciei, Uygar Mustafa Sertel alături de reprezentanți ai boardului TIKA în Moldova, care au apreciat inițiativa Primăriei Chișinău de a fi solidari cu poporul turc, greu încercat în ultima perioadă.

„Echipa Primăriei Municipiului Chișinău alături de familiile lor au dedicat această zi de weekend pentru a planta arbori în semn de solidaritate cu locuitorii din Turcia, care au avut de suferit în urma cutremurelor de pământ”, a declarat edilul capitalei, Ion Ceban.

E de menționat că cutremurele de pământ din 6 februarie, curent, cu magnitudinea 7,7 şi 7,6 au zguduit sudul Turciei. Centrate în provincia Kahramanmaras, acestea au lovit alte 10 provincii - Hatay, Gaziantep, Malatya, Adiyaman, Adana, Diyarbakir, Kilis, Osmaniye, Sanliurfa şi Elazig. Cel puţin 43.556 de persoane și-au pierdut viața, potrivit ultimelor cifre oficiale. Mii de alte persoane au fost rănite și au rămas fără adăpost.

25.02.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md