Primăria Chişinău propune adâncirea albiei răului Bâc

https://new.chisinau.md/ro/primaria-chisinau-propune-adancirea-albiei-raului-bac-20292_237769.html

Necesitatea adâncirii albiei a apărut ca urmare a ploilor abundente, în timpul cărora nivelul apei se ridică. Râul Bâc nu a fost curăţat de mai bine de 10 ani.

Primăria capitalei va elabora un proiect de extindere a albiei răului Bâc, care traversează municipiul Chişinău. Necesitatea adâncirii albiei a apărut ca urmare a ploilor abundente, în timpul cărora nivelul apei se ridică. Râul Bâc nu a fost curăţat de mai bine de 10 ani. Astfel, e necesar ca albia răului Bâc să fie adâncită cu 3 – 4 metri. Proiectul urmează a fi examinat în cadrul şedinţei CMC. 
Potrivit primarului interimar de Chişinău, Nistor Grozavu, un studiu de fezabilitate va stabili costurile proiectului în întregime. Referindu-se la acest subiect, în cadrul şedinţei operative de la primărie, Nistor Grozavu a menţionat că inundarea unor străzi are loc deoarece sistemul ingineresc actual nu face faţă cantităţilor supra-normă de precipitaţii, acesta fiind în mare parte vechi, a fost proiectat pentru un volum mai mic de apă. 
În rezultatul ploilor abundente de săptămâna trecută, au fost afectate unele instituţii şi gospodării particulare. Cele mai vulnerabile locuri din Chişinău sunt  străzile Albişoara, Inculeţ, Meşterul Manole,  Tăbăcăria şi Veche Aleea Gării. Autorităţile municipale recomandă şoferilor ca în cazul ploilor abundente, să ocolească aceste zone. 
Până la ora actuală, consecinţele ploilor au fost evaluate. De asemenea, toţi copacii doborâţi au fost înlăturaţi. Ca urmare a prognozelor meteorologilor, toate găurile pluviale din zonele de pericol au fost deschise, ceea ce a prevenit acumularea unui volum şi mai mare de apă. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

13.07.2009

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md