Primăria Chişinău respinge acuzaţiile Fracţiunii PCRM din Consiliul municipal

https://new.chisinau.md/ro/primaria-chisinau-respinge-acuzatiile-fractiunii-pcrm-din-consiliul-municipal-20292_238035.html

Primăria Chişinău respinge categoric orice încercare de manipulare a opiniei publice prin introducerea în discuţia publică a ideii de neimplicare a autorităţilor locale în soluţionarea problemelor cu care se confruntă veteranii celui de-al doilea Război Mondial.

În legătură cu acuzaţiile reprezentanţilor fracţiunii PCRM din Consiliul municipal Chişinău referitoare la activitatea autorităţilor administraţiei publice locale, Primăria municipiului Chişinău face următoarele precizări: 
Primăria Chişinău respinge categoric orice încercare de manipulare a opiniei publice prin introducerea în discuţia publică a ideii de neimplicare a autorităţilor locale în soluţionarea problemelor cu care se confruntă veteranii celui de-al doilea Război Mondial. 
În acest sens, ţinem să menţionăm că: 
1.     În mod tradiţional, către Ziua de 9 mai, Primăria municipiului Chişinău acordă ajutoare financiare veteranilor şi văduvelor celui de-al doilea Război Mondial, prin intermediul Fondului municipal de susţinere socială a populaţiei. În anul 2009, fiecare veteran a primit câte 500 de lei. În anul 2010, fiecare veteran va primi câte 700 lei, iar văduvele de război câte 400 lei.
2.     Referitor la acordarea ajutoarelor sociale la plata serviciilor comunale veteranilor de război. În conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, participanţii celui de-al doilea Război Mondial şi persoanele asimilate lor beneficiază lunar de compensaţii nominative, după cum urmează:
a)     La încălzirea centralizată (pe parcursul a 5 luni); Apă caldă (pe parcursul a 5 luni); Energie electrică; Apă potabilă; Canalizare; Evacuarea gunoiului; Deservirea blocului; Ascensor; Aragaz. În total, în medie lunar fiecare veteran primeşte câte 120 lei lunar. (199 lună – pe parcursul perioadei reci a anului; 65 lei – pe parcursul perioadei calde a anului).
b)    Veteranii cu venituri lunare mai mici de 1450 lei, care au depus dosare la Primărie, beneficiază de compensarea a 40 la sută din cheltuielile la plata căldurii. 
Prin urmare, prin cumularea celor două modalităţi de ajutoare sociale, veteranii pot primi o reducere de cheltuieli de până la 50 la sută la plata serviciilor comunale. Lucru realizat de Primăria Chişinău încă din luna noiembrie anul 2008. 
În context, considerăm drept neserioase acuzaţiile venite acum din partea reprezentanţilor PCRM, partid care aproape 10 ani a guvernat R. Moldova, nerezolvând însă aceste probleme, cel puţin în modul în care sunt rezolvate astăzi de Primăria Chişinău. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

16.03.2010

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md