Primăria Chișinău respinge acuzațiile nefondate privind riscul neimplementării ultimului lot din cadrul proiectului de eficiență energetică

https://new.chisinau.md/ro/primaria-chisinau-respinge-acuzatiile-nefondate-privind-riscul-neimplementarii-u-20292_247868.html

Primăria Chișinău informează că acuzațiile precum că Spitalele „Sf. Treime", „V. Ignatenco" și „Gheorghe Paladi" riscă să nu beneficieze de proiectul european de eficientizare energetică sunt nefondate și reprezintă informații manipulatorii.

Proiectul este deja la etapa finală, iar cele trei spitalele municipale fac parte din ultimul lot din cele 4 adjudecate în cadrul proiectului de eficientizare energetică implementat de Primăria Chișinău în 22 de instituții sociale, printre care 14 școli, 5 grădinițe și 3 spitale. 

În total, în ultimii 3 ani au fost eficientizate energetic cu finanțarea Primăriei Chișinău și prin cofinanțare 50 de instituții sociale din municipiul Chișinău. 

Spitalele sunt construcții cu cerințe specifice - mediu cu pacienți care se află la tratament. Astfel, sistemele de aerisire înainte de a fi instalate în mediul spitalicesc trebuie bine analizate, lucru cu care se ocupă echipa de implementare a proiectului.

Din aceste considerente, contractorul a solicitat opinia specialiștilor în vederea clarificării acestui aspect. 

Documentul prezentat public, reprezintă opinia ÎMP „ChișinăuProiect" referitor la propunerea de instalare a recuperatoarelor. 

Precizăm că, în etapa finală, proiectul va fi realizat după toate standardele pentru asigurarea coeficienților energetici stabiliți în contract.

06.10.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md