Primăria Chișinău și YMCA Moldova au semnat un Memorandum de colaborare

https://new.chisinau.md/ro/primaria-chisinau-si-ymca-moldova-au-semnat-un-memorandum-de-20292_272077.html

Primăria Municipiului Chișinău și Alianța Națională YMCA (Young Men's Christian Association) din Republica Moldova au semnat joi un memorandum de colaborare. Documentul bipartit a fost semnat de Primarul General, Ion Ceban și de Dumitru Roibu, președintele Alianței Naționale YMCA din Republica Moldova.

Părțile intenționează să coopereze pe mai multe domenii, în vederea creării structurilor moderne care să sporească securitatea publică, protecția drepturilor omului, implementarea programelor umanitare și de tineret.

De asemenea, semnatarii Memorandumului vor colabora în vederea stabilirii contactelor de lucru cu instituțiile de stat, cu reprezentanțele internaționale, cu ONG-urile care pot coopera sau sprijini etc., inclusiv Alianța Europeană YMCA și World YMCA, în domeniul activităților lor.

Alianța Națională YMCA (Young Men's Christian Association) din Republica Moldova este o organizație de tineret,  non-guvernamentală, apolitică și non-profit,  care a fost înființată în anul 2010, la scurt timp devenind și membru deplin al Alianței Europene YMCA.

YMCA Moldova desfășoară acțiuni de diferit gen: sportive, ecologice, culturale, de tineret, caritate, susținerea refugiaților, educaționale etc. 

YMCA la scară globală este o organizație care face parte din grupul celor 6 (BIG6) cele mai mari organizații nonguvernamentale din lume, fiind înființată la 1844 în Marea Britanie, iar acum este prezentă în 120 de țări. 

03.11.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md