Primăria Chișinău susține realizarea unui șir de proiecte investiționale în orașul Vadul lui Vodă

https://new.chisinau.md/ro/primaria-chisinau-sustine-realizarea-unui-sir-de-proiecte-investitionale-in-20292_245955.html

Administrația Publică locală Chișinău continuă să investească în proiecte de infrastructură din suburbii.

În orașul Vadul lui Vodă, cu susținerea municipalității, au fost realizate 4 proiecte de investiții în anul 2020, iar pentru anul curent sunt prevăzute alte 3 inițiative. Acestea se referă la lucrări de reparație a clădirilor publice și reabilitarea drumurilor/trotuarelor.

Astfel, clădirea Casei de Creație din Vadul lui Vodă, care în prezent are statut de Școală de Arte, a fost replanificată și amenajată cu mai multe încăperi, pentru ca cei 152 de elevi ai instituției nominalizate să aibă posibilitatea de a însuși diverse genuri de artă: vioară, pian, chitară, desen, artă decorativă etc.

Lucrările de reabilitare a imobilului au constat în intervenții la interior și la exteriorul clădirii, instalarea rețelelor inginerești și a celor de comunicații electronice și dotarea cu mobilier. Cea mai mare parte a investițiilor pentru proiectul dat a fost asigurată de Primăria Vadul lui Vodă, iar contribuția municipalității constituie 10%.

Termoizolarea fațadei clădirii Liceului Teoretic „Ștefan Vodă" este un alt proiect de investiții în domeniul educației.

La capitolul drumuri și trotuare, e de menționat că au fost realizate lucrări de reabilitare la cca 1,5 km de spațiu pietonal în zona de agrement (spre plajă). Conform proiectului, intervenția a constat în instalarea bordurilor și aplicarea unui nou strat de asfalt, iar cheltuielile în acest scop au fost asigurate din bugetul municipal. Contribuția Primăriei Vadul lui Vodă a constat în instalarea iluminatului stradal și amenajarea mobilierului.

Reabilitarea integrală a străzii Bucovina, cu o lungime de 700 m, este un alt proiect finalizat anul trecut în localitate.

Cele trei proiecte prevăzute pentru anul curent, pentru care este asigurată acoperire financiară se referă la: extinderea cu încă 1,5 km a trotuarului din zona de agrement a orașului; proiectarea și construcția rețelelor electrice în zona plajei; amenajarea în scuarul Casei de Cultură din centrul orașului a unei fântâni arteziene pietonale, cu joc de lumini și sunet. Pentru acest proiect lucrările au fost deja începute, pentru cel privind extinderea trotuarului a fost organizată licitația, iar rețelele electrice din zona plajei sunt la faza de proiectare.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că municipalitatea desfășoară în prezent  diverse proiecte de investiții, atât în capitală, cât și în suburbii, în beneficiul locuitorilor municipiului Chișinău.

 

 

 

05.08.2021

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md