Primăria Chişinău va achita prima tranşă a datoriei faţă de „Termocom”

https://new.chisinau.md/ro/primaria-chisinau-va-achita-prima-transa-a-datoriei-fata-de-20292_237227.html

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a semnat astăzi o dispoziţie prin care primăria transferă SA “Termocom” 50 mln.lei, prima tranşă din cele 151 mln. 429,5 mii lei, pe care autorităţile municipale le datorează faţă ...

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a semnat astăzi o dispoziţie prin care primăria transferă SA "Termocom" 50 mln.lei, prima tranşă din cele 151 mln. 429,5 mii lei, pe care autorităţile municipale le datorează faţă de furnizorul de energie termică pentru subvenţionarea tarifului la căldură în sezonul de  încălzire precedent.

În cadrul unei conferinţe de presă, Dorin Chirtoacă a specificat că nu ar fi vrut să recurgă la asemenea metode de repartizare a banilor publici, prerogativa aparţinând Consiliului municipal, însă a luat această decizie consultându-se cu liderii fracţiunilor care formează majoritatea în consiliu.

Prin prezenta dispoziţie, edilul oraşului speră să evite blocajul în activitatea întreprinderilor din compelexul termoenergetic la pregătirea către sezonul rece şi  prejudicierea bugetului municipal cu circa 15 mln lei, bani care urmau să fie achitaţi drept taxă de stat în urma pierderii procesului intentat de SA „Termocom".

SA "Termocom" a depus anterior o cerere de chemare în judecată a Primăriei municipiului Chişinău pentru încasarea datoriei în valoare de 151 milioane 429,5 mii lei. Această sumă, adică diferenţa de 307,82 lei dintre tariful aprobat de Consiliul municipal Chişinău de 540, 82 lei pentru o Gkal şi cel stabilit pentru populaţie de 233 lei pentru o Gcal, urma să fie acoperită din bugetul local.

Potrivit administraţiei SA„Termocom", întreprinderea nu are posibilitatea să achite datoriile faţă de furnizori pentru resursele energetice consumate şi acest fapt subminează activitatea întreprinderii în pregatirea către sezonul de încălzire 2007-2008.

    Direcţia Relaţii Publice a                        16 .08.2007

    Primăriei mun. Chişinău

16.08.2007

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md