Primăria Chişinău va construi case pentru sinistraţi

https://new.chisinau.md/ro/primaria-chisinau-va-construi-case-pentru-sinistrati-20292_237503.html

Casele vor avea câte 2 camere, bucătărie, hol şi cameră de baie. Locuinţele vor fi construite într-un timp relativ scurt, de 45-60 zile, iar costul unei locuinţe este evaluat la 15 mii dolari.

Primăria capitalei va construi 5 case pentru persoanele care au suferit în urma inundaţiilor. În cadrul şedinţei operative de astăzi de la Primărie a fost prezentat proiectul caselor, propus de Direcţia Generală Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare. 


 


Primarul general Dorin Chirtoacă a menţionat că locuinţele vor satisface minimul de trai al unei familii. Casele vor fi de 7 × 8 m, vor avea câte 2 camere, bucătărie, hol şi cameră de baie. Locuinţele vor fi construite într-un timp relativ scurt,  de 45-60 zile, iar costul unei case este evaluat la 15 mii dolari, a informat  Vladimir Modârcă, şeful Direcţiei Arhitectură. Preturile de sector din municipiu Chişinău urmează să acumuleze resursele necesare pentru construcţia caselor destinate sinistraţilor din zonele afectate ale republicii. 


 


Dorin Chirtoacă a menţionat că Primăria rămâne şi în continuare receptivă la nevoile persoanelor care au avut de suferit în urma inundaţiilor. Din fondul de rezervă al municipiului Chişinău au fost alocate încă 250 de mii lei pentru sinistraţi.  Săptămâna trecută au fost distribuite 980 de mii de lei persoanelor din nordul republicii care şi-au pierdut casele în urma calamităţilor.  


 


Imagini video: http://www.youtube.com/watch?v=euTo-NT4G5s


 


Direcţia Relaţii Publice,


Primăriei mun. Chişinău


11.08.2008

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md