Primăria Municipiului Chișinău informează că 820 de refugiați au beneficiat de prim ajutor psihologic de la declanșarea războiului din țara vecină și până în prezent. De asemenea, 318 copii au primit suport în cadrul a 636 de ședințe de consiliere și reabilitare psihologică individuală.
Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici a declarat că Primăria Municipiului Chișinău s-a implicat plenar în ajutorarea persoanelor care au fugit din calea războiului, chiar din prima oră de intrare a refugiaților pe teritoriului Municipiului Chișinău. „Pe lângă toate serviciile de găzduire, plasament, pe care le-am oferit, au fost conectate și serviciile de sprijin psiho-emoțional, care, de asemenea, sunt importante pentru depășirea situațiilor de criză pentru refugiați”, a spus viceprimarul.
În context, șefa Centrului psiho-socio-pedagogic din Chișinău, Lilia Maximenco, a menționat că reprezentanții instituției de profil au mers la „Moldexpo”, unde au fost amplasați inițial refugiații, pentru a-i informa despre serviciile psihologice oferite de Centru, cu asistență personalizată. „Am adunat un grup de 60 de specialiști, vorbitori de limba rusă, care să poată merge în ture, câte doi psihologi în primă jumătate a zilei și alți doi în a doua jumătate a zilei”, a spus șefa Centrului psiho-socio-pedagogic.
De la declanșarea războiului, 9 copii refugiați ucraineni au fost antrenați în terapie logopedică;
14 copii refugiați ucraineni au fost evaluați pentru determinarea maturității școlare;
12 copii refugiați ucraineni au fost evaluați de către serviciul de asistență psihopedagogică;
52 părinți au primit asistență psihologică în cadrul a 42 de ședințe;
Primăria Municipiului Chișinău continuă să ofere asistență tuturor refugiaților ucraineni, oferindu-le pacea și protecția de care au nevoie!
Pentru asistență psihologică gratuită, refugiații ucraineni se pot adresa la Centrul psiho-socio-pedagogic, amplasat pe adresa: strada Veronica Micle, 4 A, Chișinău.