Primăria propune SA „Termocom” încheierea unei tranzacţii de împăcare în privinţa achitării datoriei

https://new.chisinau.md/ro/primaria-propune-sa-termocom-incheierea-unei-tranzactii-de-impacare-in-20292_237579.html

În cadrul şedinţei de judecată de la Judecătoria Economică de Circumscripţie în cauza înaintată de SA „Termocom” împotriva Consiliului municipal Chişinău, reprezentantul autorităţilor publice locale a depus un demers prin care propune încheierea unei tranzacţii de împăcare pentru soluţionarea pe cale amiabilă a litigiului privind încasarea datoriei acumulate la data de 1 octombrie a.c.

În cadrul şedinţei de judecată de la Judecătoria Economică de Circumscripţie în cauza înaintată de SA „Termocom” împotriva Consiliului municipal Chişinău, reprezentantul autorităţilor publice locale a depus un demers prin care propune încheierea unei tranzacţii de împăcare pentru soluţionarea pe cale amiabilă a litigiului privind încasarea datoriei acumulate la data de 1 octombrie a.c. În acest sens, Consiliul municipal Chişinău şi-a asumat responsabilitatea de a convoca o şedinţă cu participarea factorilor de decizie pentru soluţionarea cazului. 
De menţionat că datoriile municipalităţii faţă de SA „Termocom” s-au adunat în baza deciziei Consiliului municipal Chişinău nr. 64/2 din 25.01.2007 privind aprobarea tarifului la energia termică. Autorităţile locale au depus demersul în vederea evitării achitării unor cheltuieli suplimentare. 
Instanţa de judecată a admis demersul şi a decis amânarea şedinţei de judecată pentru data de 21 noiembrie a.c. Pentru încetarea procesului, până la o nouă şedinţă de judecată, Consiliul municipal Chişinău şi SA „Termocom” trebuie să prezinte o dovadă că au încheiat o tranzacţie de împăcare pe cale amiabilă a litigiului. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău  

04.11.2008

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md