Primarul a avut o întrevedere cu ambasadorul Turciei în Republica Moldova

https://new.chisinau.md/ro/primarul-a-avut-o-intrevedere-cu-ambasadorul-turciei-in-republica-20292_237228.html

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Turciei în Republica Moldova, Fatma Firat Topcuoglu...

       Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Turciei în Republica Moldova, Fatma Firat Topcuoglu.

       Excelenţa Sa a adresat primarului general de Chişinău, Dorin Chirtoacă, felicitări cu ocazia alegerii sale în funcţia de edil-şef al capitalei, exprimându-şi speranţa în continuitatea bunelor relaţii de colaborare între municipalitate şi misiunea diplomatică pe care o conduce. Dna ambasadoare a transmis primarului general de Chişinău, Dorin Chirtoacă, invitaţia  omologului său din Ankara de a vizita capitala Turciei.

       Primarul  a  mulţumit pentru invitaţie, arătându-şi disponibilitatea de a da curs invitaţiei în cel mai apropiat timp, capitalele celor două ţări având mai multe tangenţe, graţie cursului comun proeuropean. Totodată, Dorin Chirtoacă s-a interesat de problemele cu care se confruntă  agenţii economici turci cu afaceri în Chişinău, pledând pentru extinderea prezenţei lor pe domenii de interes comun: turism, comerţ, construcţii, servicii hoteliere.

      Părţile au revenit la ideea organizării unui festival al Chişinăului la Ankara. Chişinăul a semnat un Acord de înfrăţire cu Ankara la 12 februarie 2004.

        Direcţia Relaţii Publice a                        15 .08.2007

       Primăriei mun. Chişinău

                                                                           

15.08.2007

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md