Primarul General al capitalei a desfășurat o vizită la Bruxelles, la invitația Institutului Republican Internațional

https://new.chisinau.md/ro/primarul-general-al-capitalei-a-desfasurat-o-vizita-la-bruxelles-20292_274369.html

Primarul General, Ion Ceban a desfășurat o vizită oficială la Bruxelles, la invitația Institutului Republican Internațional, alături de reprezentanți ai instituțiilor de stat și ai partidelor politice.

Primarul de Chișinău a avut întrevederi la Bruxelles, în format larg dar și bilateral.

Întreaga delegație de la noi a mulțumit pentru susținerea și deschiderea oferită de către organizația internațională pentru Republica Moldova.

La rândul său, Ion Ceban a mulțumit personal pentru suportul acordat capitalei, în implementarea proiectelor aflate în desfășurare, cu susținerea financiară a instituțiilor europene.

Proiectele mari implementate în Chișinău se referă la: managementul integrat al deșeurilor, eficiența energetică a clădirilor publice, soluții naturale pentru bazinele acvatice și inundații, reabilitarea râului Bâc, apă și canalizare, reabilitarea drumurilor și politici în domeniul mobilității urbane.

Reiterăm că primele trei proiecte sunt desfășurate la scară largă și cu impact doar în Chișinău, deși sunt finanțări la nivel de țară, disponibile din 2020.

În cadrul aceleiași vizite, Primarul General și-a exprimat poziția privind situația politică din țară. Ion Ceban a declarat că Republica Moldova trebuie să se dezvolte pe cale democratică și cu respectarea drepturilor tuturor cetățenilor.

07.07.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md