Primarul general, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere cu şeful statului român, Traian Băsescu

https://new.chisinau.md/ro/primarul-general-dorin-chirtoaca-a-avut-o-intrevedere-cu-seful-20292_239623.html

Primarul general, Dorin Chirtoacă, l-a primit, astăzi, la Primărie, pe Preşedintele Românei, Traian Băsescu. Întâlnirea celor doi oficiali a avut loc, cu uşile închise, în cabinetul primarului.

Primarul general, Dorin Chirtoacă, l-a primit, astăzi, la Primărie, pe Preşedintele Românei, Traian Băsescu. Întâlnirea celor doi oficiali a avut loc, cu uşile închise, în cabinetul primarului.

Dorin Chirtoacă i-a mulţumit preşedintelui României pentru faptul că de numele său sunt asociate lucruri mari pentru Republica Moldova, precum rezolvarea problemei cetăţeniei, susţinerea în continuare a acordării burselor pentru tinerii din Moldova; deasemenea, pentru loby-ul făcut la nivelul comunităţii internaţionale şi în special, la nivelul Uniunii Europene, în ceea ce priveşte integrarea europeană a Republicii Moldova. „Sunt rezultate vizibile şi foarte importante pentru acestă bucată de pământ, chinuită şi năpăstuită timp de 200 de ani", a subliniat Dorin Chirtocă.

Edilul Capitalei a calificat prezenta vizită drept una de confirmare a parafării, în toamna acestui an, a două acorduri importante pentru Republica Moldova: Acordul de liber schimb şi Acordul de asociere. „Această vizită înseamnă de fapt, intrarea Republicii Moldova pe un drum cu sens unic, care duce spre Uniunea Europeană. Din acest moment, considerăm că intergrarea europeană a Republici Moldova are un caracter ireversibil", a mai spus Dorin Chirtoacă.

Totodată, cei doi oficiali au trecut în revistă bunele relaţii dintre primarul Dorin Chirtoacă şi Traian Băsescu, de la 2007 - încoace, de la preluarea mandatului de către actualul primar al Chişinăului. Potrivit Edilului-şef al Capitalei, şeful statului român a ţinut să ajungă neapărat la Primăria Chişinău, ceea ce reprezintă o onoare pentru administraţia publică locală a municipiului Chişinău, convenindu-se ca cei doi oficiali să aibă o vizită şi la Bucureşti, pentru a reuşi rezolvarea problemelor de pe agenda comună.

În altă ordine de idei, Dorin Chirtoacă i-a sugerat preşedintelui României ca, pe lângă cele 100 milioane lei, aprobate acum câţiva ani, să se aprobe finanţare anuală pentru primăriile din Republica Moldova, de circa 1 milion de lei moldoveneşti /50 mii euro pentru fiecare administraţie publică locală, ca asistenţă bugetară directă, spre a obţine mai multe lucrări de infrastructură, sprijinite de la Bucureşti, exact pe modelul susţinerii acordate de Uniunea Europeană pentru Guvernul Republicii Moldova.

Şeful statului român, Traian Băsescu s-a mai aflat în vizită la Primăria Chişinău pe 27 ianuarie 2010.

Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău

 

17.07.2013

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md