Primarul General, Ion Ceban, a primit în vizită un grup de consilieri ai Județului Buzău

https://new.chisinau.md/ro/primarul-general-ion-ceban-a-primit-in-vizita-un-grup-20292_247880.html

Primarul General, Ion Ceban, a primit sâmbătă la Primărie o delegație de consilieri ai județului Buzău, România, în frunte cu președintele Emanoil Neagu. Părțile au discutat despre proiectele realizate în comun, la care există și contribuția județului Buzău, iar Ion Ceban a mulțumit oaspeților pentru suportul oferit municipiului Chișinău și pentru buna colaborare dintre cele două autorități publice locale. E de menționat că pe lângă evenimentele culturale organizate de municipalitate la Buzău, doi ani consecutiv „Zilele Chișinăului la Buzău", părțile desfășoară împreună

Primarul General, Ion Ceban, a primit sâmbătă la Primărie o delegație de consilieri ai județului Buzău, România, în frunte cu președintele Emanoil Neagu.

Părțile au discutat despre proiectele realizate în comun, la care există și contribuția județului Buzău, iar Ion Ceban a mulțumit oaspeților pentru suportul oferit municipiului Chișinău și pentru buna colaborare dintre cele două autorități publice locale.

E de menționat că pe lângă evenimentele culturale organizate de municipalitate la Buzău, doi ani consecutiv „Zilele Chișinăului la Buzău", părțile desfășoară împreună și proiecte de infrastructură în sectorul Botanica și Buiucani.

Prin cofinanțare din partea Județului Buzău, a fost reabilitat scuarul „Nicolae Titulescu" din sectorul Botanica, unde a fost instalat și monumentul marelui înaintaș, cadou oferit din partea Fundației Europene Titulescu. Inaugurarea monumentului este prevăzută pentru data de 16 octombrie, a. c.

Un alt proiect realizat împreună cu Județul Buzău este reparația pasajului subteran de la intersecţia bulevardelor Dacia - Decebal - Traian. Al treilea proiect comun este cel privind reabilitarea Scuarului Catedralei Mitropolitane, pentru care începerea lucrărilor este prevăzută în curând.

În total, pentru cele 3 proiecte, Consiliul Județean Buzău a oferit Chișinăului 8 milioane de lei moldovenești. 

08.10.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md