Primarul general s-a întâlnit cu transportatorii privaţi din municipiul Chişinău

https://new.chisinau.md/ro/primarul-general-s-a-intalnit-cu-transportatorii-privati-din-municipiul-chisinau-20292_237668.html

În urma discuţiilor, Dorin Chirtoacă a solicitat implicarea mai activă a proprietarilor de rute şi a administratorilor pentru a asigura o mai bună disciplină la trafic şi o mai bună calitate a serviciilor în municipiul Chişinău.

Primarul general Dorin Chirtoacă s-a întâlnit cu reprezentanţii transportatorilor privaţi din Chişinău. În cursul întrevederii, discuţia a vizat aspecte ce ţin de activitatea şi funcţionarea transportului privat de călători în municipiul Chişinău. 
Transportatorii au accentuat importanţa regulamentului transporturilor auto de călători şi bagaje în municipiul Chişinău, discutat la ultima şedinţă a Consiliului municipal la iniţiativa unui consilier local, fără a avea însă susţinerea structurilor de resort ale  Primăriei. În urma discuţiilor, s-a ajuns la concluzia că proiectul de regulament în varianta în care a fost votat nu poate fi acceptat şi nici nu poate fi pus în aplicare, deoarece conţine mai multe prevederi ilegale. De asemenea, au fost abordate şi problemele din interiorul sistemului transportului privat din municipiu. După cum au recunoscut şi transportatorii, sistemul are anumite deficienţe, fapt care generează încălcarea graficului de circulaţie. 
În urma discuţiilor, Dorin Chirtoacă a solicitat implicarea mai activă a proprietarilor de rute şi a administratorilor pentru a asigura o mai bună disciplină la trafic şi o mai bună calitate a serviciilor în municipiul Chişinău. Primarul general şi-a exprimat satisfacţia că transportatorii au dat dovadă de intenţii bune şi o evoluţie în ceea ce priveşte tipul unităţilor de transport, nivelul şi calitatea serviciilor prestate. 
În context, edilul Chişinăului a menţionat că se va reveni la discuţia privind modul de organizare a serviciului public de transportare a pasagerilor de către transportatorii privaţi. Dorin Chirtoacă a solicitat să fie propuse soluţii pentru transferul rutelor de microbuz pe străzile pe care au circulat anterior, în condiţiile în care s-ar asigura respectarea anumitor reguli clar stabilite, o disciplină mai bună, oprirea numai în staţii, circulaţia doar pe prima banda care este destinată transportului public. 
Primarul general a subliniat că va propune Consiliului municipal Chişinău rediscutarea regulamentului şi va solicita să fie revăzute o serie de prevederi, precizând că Primăria şi transportatorii au aceeaşi poziţie în această problemă. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

11.02.2009

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md