Primarului General a vizitat orașul Sângera, suburbie a capitalei (VIDEO)

https://new.chisinau.md/ro/primarului-general-a-vizitat-orasul-sangera-suburbie-a-capitalei-video-20292_246785.html

Primarul General, Ion Ceban, a întreprins astăzi o vizită de lucru în orașul Sângera suburbie a capitalei. De asemenea, edilul a vizitat și câteva obiective de menire socială din localitate, aflate în proces de renovare, cu susținerea municipalității.

În cadrul discuțiilor cu primarul Valeriu Popa și consilierii locali, Ion Ceban a precizat că pentru anul 2022, din bugetul municipal au fost alocate 7,5 milioane lei pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură.

Astfel, Primăria municipiului Chișinău va contribui la cofinanțarea următoarelor obiective: finalizarea grădiniței de copii din oraş (300 de locuri); construcția sistemului de canalizare în oraş (continuarea lucrărilor); amenajarea terenului de joacă pentru copii în curtea blocului de locuinţe din str. Luceafărul, 5, satul Dobrogea.

Valeriu Popa a menționat că cele trei obiective vor fi realizate în mare parte cu sprijinul acordat de Primăria Chișinău, iar Primăria Sângera va aloca surse financiare pentru lucrări aferente acestor proiecte.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că municipalitatea va continua să investească în suburbii şi să creeze condiţii mai bune de trai pentru toți locuitorii municipiului Chișinău. Iar obiectivul prioritar de la Sângera pentru anul curent este finalizarea grădiniței.

E de menționat că, pe parcursul anului 2021, Primăria Chişinău a alocat pentru proiectele din oraşul Sângera 6,8 mil. lei, fiind cofinanțate proiectele: construcția gardului de protecție la terenul de fotbal (satul Dobrogea); construcția grădiniței de copii, or. Sângera (continuare); construcția apeductului în zona noua; reparația capitală a acoperișului Gimnaziului nr. 68 din s. Dobrogea; construcția canalizării din or. Sângera (continuare).

Pentru anul 2020, Primăria Chișinău a alocat 7,5 mil. lei pentru proiectele de infrastructură realizate în oraşul Sângera.

 

04.02.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md