Programul „Odihna de vară” pentru copii și tineri organizat de Primăria Municipiului Chișinău este în plină desfășurare.
Din 1 iunie, a. c, a fost dat start programului municipal „Odihna de vară”, care oferă oportunități variate de recreere, educație și dezvoltare personală pentru copiii și tinerii din municipiul Chișinău, printr-o gamă largă de tabere organizate de municipalitate.
„Prin intermediul acestui program, municipalitatea promovează învățarea prin experiență. Astfel, încurajăm copiii să exploreze și să descopere lumea din jurul lor.
Pentru a diversifica oferta taberelor de odihnă, Primăria Municipiului Chișinău a extins numărul taberelor cu sejur de zi, a taberelor tematice și vocaționale, menite să completeze oferta taberelor tradiționale, prin oferirea unor medii de recreere alternative”, a menționat viceprimarul Angela Cutasevici.
În prezent, în taberele municipale se odihnesc concomitent 7129 de copii, după cum urmează:
- 3 tabere constante – 913 persoane;
- 15 tabere cu sejur de zi în cadrul instituțiilor de învățământ – 1170 persoane;
- 13 taberele vocaționale în cadrul centrelor extrașcolare – 3422 persoane;
- 27 tabere tematice în cadrul bibliotecilor municipale cu genericul „ȘTIM la bibliotecă” – 500 copii;
- 22 tabere tematice în cadrul Centrelor comunitare pentru copii și tineri cu genericul „Drepturile copilului în acțiune!” – 527 copii;
- 15 tabere sportive (cantonamente) – 348 copii.
Totodată, precizăm de serviciile programului „Odihna de vară”, beneficiază acum și 125 de copii refugiați din Ucraina.
Taberele de vară reprezintă un cadru ideal pentru facilitarea interacțiunii copiilor refugiați cu cei din municipiul Chișinău, promovându-se astfel incluziunea socială și culturală.
Majoritatea taberelor vor activa până la finele lunii iulie, iar taberele constante și cele sportive își au programul de activitate până în luna august 2024.
Reamintim că numărul de locuri în tabere este limitat, astfel că cei interesați sunt încurajați să se înscrie cât mai curând, prin adresare directă la instituția unde sunt desfășurate activitățile, precum: instituții de învățământ general, centre extrașcolare, filialele Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”, Centrele comunitare pentru copii și tineri etc.
Primăria Municipiului Chișinău își afirmă astfel angajamentul față de tânăra generație, de a educa valori, precum: cooperarea, respectul reciproc și grija de cei apropiați, dar și să ofere copiilor și tinerilor o vacanță memorabilă, plină de cunoaștere, cu aventuri, experiențe și prieteni noi.