Promenada inimilor, la Chişinău

https://new.chisinau.md/ro/promenada-inimilor-la-chisinau-20292_239755.html

Primăria municipiului Chişinău informează că duminică, 29 septembrie 2013, ora 10.00, de Ziua Mondială a Inimii, Cluburile Rotary, împreună cu Societatea Cardiologilor din Republica Moldova, lansează programul „Promenada Inimilor”.

Primăria municipiului Chişinău informează că duminică, 29 septembrie 2013, ora 10.00, de Ziua Mondială a Inimii, Cluburile Rotary, împreună cu Societatea Cardiologilor din Republica Moldova,  lansează programul „Promenada Inimilor". Proiectul prevede amenajarea unui traseu accesibil, cu lungimea de 3 km, în parcul „Valea Morilor" din capitală.

Obiectivul programului „ Promenada Inimilor" este de a încuraja persoanele de toate vârstele să facă mişcare, ca parte importantă a prevenţiei cardiovasculare.

De menţionat că bolile cardiovasculare, care includ patologia cardiacă şi ictusul cerebral, afectează persoane de toate vârstele şi grupurile populaţionale, inclusiv femeile şi copiii. În Republica Moldova fiecare al optulea locuitor suferă de o boală cardiovasculară şi mai mult de jumătate din toate decesele înregistrate în ţara noastră sunt provocate de aceste boli. Majoritatea patologiilor cardiovasculare sunt provocate de factori, care pot fi controlaţi, trataţi sau modificaţi, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă.

Federaţia Mondială a Inimii anunţă că 194 de ţări şi-au luat angajamentul de a reduce rata deceselor premature cu 25 la sută, până în anul 2025. În acest an, pentru prima dată, Ziua Mondială a Inimii va fi marcată concomitent la Chişinău, dar şi în 25 de oraşe din România.

 Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

25.09.2013

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md