Raportul de audit privind conformitatea alimentației copiilor în instituțiile municipale de învățământ

https://new.chisinau.md/ro/raportul-de-audit-privind-conformitatea-alimentatiei-copiilor-in-institutiile-mu-20292_244956.html

Primăria municipiului Chișinău a luat act de Raportul de audit examinat astăzi, 17 decembrie, curent, în ședința Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), privind conformitatea alimentației copiilor în instituțiile educaționale din mun. Chișinău.

Astfel, scopul misiunii a constat în evaluarea conformității procesului de alimentație a copiilor, în instituțiile de învățământ școlar și preșcolar, fiind acumulate probe de audit de la întreprinderile municipale care prestează servicii în acest sens.

Prezent la evenimentul desfășurat în regim online, Primarul General, Ion Ceban, a declarat că municipalitatea depune eforturi pentru a asigura o alimentaţie de calitate a copiilor din şcolile şi grădinițele din capitală, iar toate recomandările CCRM vor fi luate în considerare de către autoritățile publice.

„Ne propunem ca recomandările din rapoartele de audit să fie implementate la maxim. Totodată, au fost trasate obiective clare de a asigura condiții bune pentru o alimentaţie de calitate a copiilor. În acest fel vom putea interveni prompt şi vom elimina cazurile când este livrată mâncare de proastă calitate", a precizat edilul capitalei.

Raportul de audit examinat de Curtea de Conturi privind conformitatea alimentației copiilor în instituțiile de învățământ școlare și preșcolare din municipiul Chișinău, în anul 2019, a scos în evidenţă mai multe neconformităţi. Acestea se referă la: nerespectarea principiilor de întocmire corectă a meniurilor; lipsa unui cadru normativ egal de achiziție a alimentelor; neasigurarea unei cantități zilnice necesare de produse pentru alimentarea copiilor.

E de menționat că pe parcursul anului curent, Primăria Chișinău a desfășurat mai multe misiuni de audit privind activitatea entităților din cadrul municipalității.

17.12.2020

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md