Reglementarea comerţului stradal

https://new.chisinau.md/ro/reglementarea-comertului-stradal-20292_238149.html

În perioada sezonului estival 2010, preturile de sector vor elibera autorizaţii de funcţionare pentru comercializarea băuturilor răcoritoare, cvasului şi îngheţatei pe străzile municipiului Chişinău.

În perioada sezonului estival 2010, preturile de sector vor elibera autorizaţii de funcţionare pentru comercializarea băuturilor răcoritoare, cvasului şi îngheţatei pe străzile municipiului Chişinău. Autorizaţiile de funcţionare pentru unităţile de comerţ ambulant vor fi eliberate doar în baza schemelor de amplasare şi a autorizaţiilor sanitare, eliberate de Centrul municipal de medicină preventivă.

Măsura a fost stabilită printr-o dispoziţie a primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Pentru combaterea comerţului stradal neautorizat, pe lângă preturile de sector vor fi create grupuri mobile de lucru, din care vor face parte reprezentanţi ai poliţiei, Centrului de medicină preventivă şi Direcţiei municipale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii. Grupurile de lucru vor supraveghea respectarea regulilor de comerţ ambulant şi a normelor sanitare. În privinţa unităţilor de comerţ ambulant neautorizate, vor fi aplicate măsurile de rigoare, conform legii, inclusiv evacuarea forţată.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

04.06.2010

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md