S-a stins din viaţă Luitgard Schmitt

https://new.chisinau.md/ro/s-a-stins-din-viata-luitgard-schmitt-20292_238770.html

Primăria municipiului Chişinău deplânge moartea doamnei Luitgard Schmitt, preşedinta organizaţiei filantropice „Hilfe Moldavien” („Ajutor Republicii Moldova”), care s-a stins din viaţă la data de 17 octombrie a.c.

Primăria municipiului Chişinău deplânge moartea doamnei Luitgard Schmitt, preşedinta organizaţiei filantropice „Hilfe Moldavien" („Ajutor Republicii Moldova"), care s-a stins din viaţă la data de 17 octombrie a.c.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a transmis, în acest context, un mesaj de compasiune Ambasadei Germaniei la Chişinău, dar şi Primăriei oraşului Mannheim, Germania, unde locuia doamna. În mesajul primarului de Chişinău se menţionează, printre altele, că „Republica Moldova, dar şi oraşul Chişinău i-a pierdut pe unul din prietenii săi adevăraţi. Doamna Luitgard Schmitt va rămâne pe veci în memoria noastră ca omul care a încercat să aducă o rază de lumină celor mai trişti dintre noi", se spune în mesajul de compasiune al primarului Dorin Chirtoacă.

Luitgard Schmitt venea în Republica Moldova mai bine de 20 de ani şi acorda ajutor copiilor bolnavi de cancer. În aceşti ani, Luitgard Schmitt a vizitat ţara noastră de 58 de ori şi a însoţit 37 de camioane, cu ajutor umanitar şi utilaj medical pentru Institutul Oncologic. Prin intermediul organizaţiei „Hilfe Moldawien" au fost implementate, în total, 28 de proiecte în Republica Moldova. 

 

18.10.2011

Direcţia Relaţii Publice,

Primăria mun. Chişinău

 

18.10.2011

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md