SA „Termocom” nu acceptă un grafic de eşalonare a datoriilor

https://new.chisinau.md/ro/sa-termocom-nu-accepta-un-grafic-de-esalonare-a-datoriilor-20292_237531.html

Deşi la finele lunii august Primăria municipiului Chişinău a propus achitarea eşalonată, în perioada octombrie-decembrie, a datoriilor faţă de SA „Termocom”, întreprinderea furnizoare de agent termic se opune acestui lucru, reprezentanţii societăţii refuzând să încheie un grafic de achitare a datoriilor.

Deşi la finele lunii august Primăria municipiului Chişinău a propus achitarea eşalonată, în perioada octombrie-decembrie, a datoriilor faţă de SA „Termocom”, întreprinderea furnizoare de agent termic se opune acestui lucru, reprezentanţii societăţii refuzând să încheie un grafic de achitare a datoriilor. Despre acest lucru a informat astăzi în cadrul şedinţei operative Diana Gurschi, şef al Direcţiei asistenţă juridică a Primăriei. 
La moment municipalitatea datorează „Termocom”-ului 197 mln. lei. Anul trecut însă, această datorie constituia 331 mln. lei. În acelaşi timp, datoriile generale ale consumatorilor faţă de furnizorul de agent termic este de peste 1 miliard lei, dintre care doar circa 15 la sută revin municipalităţii. 
După cum a afirmat Diana Gurschi, primăria Chişinău este capabilă să contribuie la depăşirea situaţiei în care se află Societatea „Termocom”, acest lucru fiind anterior menţionat şi de primarul general Dorin Chirtoacă. În acest sens, şeful administraţiei municipale a solicitat lista persoanelor fizice şi juridice care au datorii pentru consumul de agent termic. 
Un prim pas pentru depăşirea situaţiei, în opinia autorităţilor locale, ar fi sensibilizarea plătitorilor. După care, urmează a fi studiată lista datornicilor, pentru a determina persoanele care nu sunt capabile să achite respectivele datorii şi a analiza posibilitatea de a acorda ajutor financiar acestor persoane din fondul de rezervă al municipiului. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

15.09.2008

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md