Sancţiuni pentru administraţia Spitalului "V. Ignatenco"

https://new.chisinau.md/ro/sanctiuni-pentru-administratia-spitalului-v-ignatenco-20292_239651.html

Comisia creată de Direcţia Sănătăţii, pentru examinarea situaţiei de la Spitalul clinic municipal de copii „Valentin Ignatenco” a decis sancţionarea şefului instituţiei, Nicolae Starciuc, cu mustrare aspră, după constatarea faptului de utilizare a bormaşinilor la intervenţiile chirurgicale pe os.

Comisia creată de Direcţia Sănătăţii, pentru examinarea situaţiei de la Spitalul clinic municipal de copii „Valentin Ignatenco" a decis sancţionarea şefului instituţiei, Nicolae Starciuc, cu mustrare aspră, după constatarea faptului de utilizare a bormaşinilor la intervenţiile chirurgicale pe os.

Sancţiunea administrativă a fost aplicată „pentru management defectuos, lipsa de exigenţă în executarea atribuţiilor de funcţie a subalternilor, lipsă de control în asigurarea asistenţei medicale". Despre aceasta a informat luni, în cadrul şedinţei săptămânale a serviciilor municipale, Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei Sănătate.

 În altă ordine de idei, medicul-şef al municipiului Chişinău a precizat că instituţia medicală nominalizată dispune de 4 seturi de instrumente pentru prelucrarea osului, care deja au fost utilizate la operaţii. Iar în timpul apropiat vor mai fi achiziţionate seturi noi.

În context, primarul general, Dorin Chirtoacă, a menţionat că situaţia creată a apărut datorită nesemnalării la timp a lucrurilor. Mai mult, edilul-şef a solicitat tuturor şefilor de servicii municipale să facă o evaluare a instrumentariului şi tehnicii aflate în folosinţă, pentru a evita, pe viitor, cazurile de utilizare a aparatelor depăşite, din perioada sovietică.

E de menţionat că Spitalul de copii "V. Ignatenco" a intrat în vizorul opiniei publice săptămâna trecută, după constatarea faptului că medicii de acolo utilizau burghie industriale la operaţii.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

29.07.2013

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md