Săptămâna de screening gratuit la diabetul zaharat în municipiul Chișinău

https://new.chisinau.md/ro/saptamana-de-screening-gratuit-la-diabetul-zaharat-in-municipiul-chisinau-20292_246397.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 13-19 noiembrie 2021, în capitală se va desfășura Săptămâna dedicată Zilei Mondiale a Diabetului 2021, cu genericul „Acces la îngrijirea diabetului. Dacă nu acum, atunci când?".

Astfel, în zilele de 13 și 14 noiembrie, între orele: 10:00-16:00, cetățenii vor avea posibilitatea să-și facă screening gratuit la diabetul zaharat în parcurile din capitală: 13.11.2021 - Parcul „Dendrariu" și 14.11.2021 - Parcul „Valea Morilor".

Totodată, în perioada: 15-19 noiembrie, chișinăuienii vor putea să-și facă teste gratuite la diabet la centrele medicilor de familie, din cadrul Asociațiilor Medicale -Teritoriale din sectoarele orașului.

Lansarea oficială a evenimentului va avea loc duminică, la Scara Cascadelor de la Valea Morilor.

Direcția generală asistență medicală și socială, Pretura sectorului Buiucani, ISP asociațiile medicale teritoriale din municipiul Chișinău vor asigura suportul pentru buna desfășurare a Săptămânii dedicate Zilei Mondiale a Diabetului și screening-ul gratuit la diabet, conform Planului de acțiuni aprobat. De asemenea, în perioada menționată, vor fi distribuite materiale informaționale (pliante, broșuri) privind profilaxia diabetului și reducerea factorilor de risc cu promovarea modului sănătos de viață.

Acțiunea este organizată în cooperare cu Compania Națională de Asigurări în Medicină și Asociația pentru Dezvoltare și Asistență Socială ASTRA.    

 

 

12.11.2021

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md