Şedinţa Comisiei municipale pentru situaţii excepţionale

https://new.chisinau.md/ro/sedinta-comisiei-municipale-pentru-situatii-exceptionale-20292_238176.html

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a convocat în dimineaţa zilei şedinţa Comisiei municipale pentru situaţii excepţionale.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a convocat în dimineaţa zilei şedinţa Comisiei municipale pentru situaţii excepţionale. În cursul şedinţei, s-a examinat situaţia din municipiul Chişinău, ca urmare a ploilor abundente din ultimele zile şi s-au stabilit măsurile ce urmează a fi întreprinse în cazul în care precipitaţiile vor continua, după cum prognozează sinopticienii.

Reprezentantul Companiei „Union Fenosa” a informat că în urma ploilor, ieri seara pentru câteva ore s-a deconectat curentul electric pe unele străzi din cartierul Poşta Veche, sectorul Râşcani. Conform informaţiilor prezentate de membrii comisiei pentru situaţii excepţionale, la nivelul oraşului s-au prăbuşit 18 copaci, au fost deteriorate acoperişurile unor case particulare şi a unor instituţii de învăţământ, 2 subsoluri ale blocurilor locative au fost inundate, iar în 28 de apartamente au apărut scurgeri. În rest, sistemul pluvial a făcut faţă precipitaţiilor şi doar pe timpul ploii pe unele străzi s-au adunat cantităţi mari de apă.

În context, Comisia a decis ca în decurs de 48 de ore să fie lichidate toate consecinţele ploilor din ultimele zile. Urmează de asemenea să fie asigurată în regim normal livrarea apei pentru consumatori, a energiei electrice, vor fi inspectate şi supravegheate bazinele de apă şi zonele cu riscuri de alunecări de teren.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

24.06.2010

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md