Ședință de lucru cu partenerii de dezvoltare pe subiectul îmbunătățirii infrastructurii educaționale din Chișinău

https://new.chisinau.md/ro/sedinta-de-lucru-cu-partenerii-de-dezvoltare-pe-subiectul-20292_277850.html

Viceprimarul Angela Cutasevici a participat la o ședință de lucru cu reprezentanții organizației People in Need Moldova, unde s-a discutat despre proiectele aflate în derulare și oportunitățile de colaborare pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale din Chișinău, subliniindu-se importanța dezvoltării condițiilor de studiu pentru copiii și tinerii din Chișinău.

În prezent, în sistemul educațional municipal sunt în derulare următoarele proiecte: Eficiența energetică și renovarea școlilor și grădinițelor:

La L.T. „Matei Basarab”, sunt în desfășurare lucrări de termoizolare a fațadei, cu un buget de 2,4 milioane MDL. Stadiul de execuție - 20%. De asemenea, are loc înlocuirea gemurilor, cu un grad de finalizare de 40%,. Termenul estimat pentru finalizarea completă este luna noiembrie 2024.

La L.T. „Taras Șevcenko” și L.T. „A. Russo”, la mijlocul lunii octombrie 2024, este prevăzută începerea lucrărilor de înlocuire a iluminatului intern, cu un buget de cca 802 mii MDL pentru liceul „A. Russo” și 310 mii MDL pentru liceul „T. Șevcenko”, având termen de finalizare la 10 noiembrie 2024.  

O prioritate pentru APL Chișinău este crearea de noi spații în grădinițele și școlile din Chișinău pentru a acomoda copiii refugiați din Ucraina, o necesitate critică în contextul actual.

Totodată, s-a discutat despre extinderea proiectelor de eficiență energetică către alte instituții educaționale și administrative din Chișinău, inclusiv modernizarea sistemelor de iluminat și încălzire.

În cadrul reuniunii au fost abordate și oportunitățile de atragere a noilor surse de finanțare pentru continuarea dezvoltării infrastructurii educaționale și sociale din Chișinău, precum și alte parteneriate cu organizații internaționale.

Această colaborare oferă municipiului Chișinău noi posibilități de îmbunătățire a serviciilor educaționale și sociale, contribuind la crearea unui mediu mai sigur și mai modern pentru toți cetățenii.

11.10.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md