Ședință internațională online „Noi putem” dedicată persoanelor care suferă de sindromul DOWN

https://new.chisinau.md/ro/sedinta-internationala-online-noi-putem-dedicata-persoanelor-care-sufera-de-20292_247011.html

De Ziua Internațională a Sindromului Down, marcată pe 21 martie, viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, a participat la Conferința internațională online „Noi putem!", despre problemele persoanelor care suferă de sindromul Down, organizată de Asociația Obștească „SUNSHINE". În cadrul ședinței s-a discutat despre necesitatea implicării autorităților statului, inclusiv APL-urile în acțiuni de conștientizare de către societate a situației oamenilor diagnosticați cu Sindromul Down, acceptarea copiilor și tinerilor respectivi, precum și integrarea socială a lor. Acești copii pot dărui emoții frumoase și pace

De Ziua Internațională a Sindromului Down, marcată pe 21 martie, viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, a participat la Conferința internațională online „Noi putem!", despre problemele persoanelor care suferă de sindromul Down, organizată de Asociația Obștească „SUNSHINE".

În cadrul ședinței s-a discutat despre necesitatea implicării autorităților statului, inclusiv APL-urile în acțiuni de conștientizare de către societate a situației oamenilor diagnosticați cu Sindromul Down, acceptarea copiilor și tinerilor respectivi, precum și integrarea socială a lor. Acești copii pot dărui emoții frumoase și pace sufletească tuturor acelor care pot să-i accepte și sa-i înțeleagă, emoții sincere, care te face să înțelegi că poți să fii mai bun!

Sindromul Down este cauzat de prezența unui cromozom suplimentar în celula copilului. Această modificare are loc întâmplător în momentul concepției și este ireversibilă. Persoanele cu sindrom vor avea un grad variabil de abilitate pentru învățare. Cu toate acestea, majoritatea vor merge și vor vorbi, iar mulți vor citi și scrie, vor frecventa școli obișnuite și se vor bucura de viață. 

21.03.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md