Servicii sociale calitative oferite copiilor în situații de stradă

https://new.chisinau.md/ro/servicii-sociale-calitative-oferite-copiilor-in-situatii-de-strada-20292_274217.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că în cadrul Complexului de servicii sociale pentru copii în situații de stradă au fost realizate îmbunătățiri ale condițiilor oferite beneficiarilor finali.

Astfel, pentru a asigura un mediu sigur și propice pentru copii, DGPDC a realizat o serie de acțiuni pentru dotarea complexului cu materiale didactice noi, obiecte de uz casnic și gospodăresc, articole de papetărie și birotică, cu sprijinul financiar al UNICEF Moldova.

Gama largă de materiale didactice achiziționate sunt adaptate nevoilor și nivelului de dezvoltare al copiilor. Iar articole de papetărie și birotică îi vor ajuta pe copii să își exprime creativitatea, în timp ce articole de uz casnic și gospodăresc le va stimula abilitățile necesare pentru a-și întreține un mediu curat și organizat.

Pe parcursul anului 2023 au fost luați în evidență 61 de copii, dintre care 17 copii din capitală, iar 44 din republică.

Complexul de servicii sociale pentru copii în situații de stradă este amplasat pe str. Miron Costin, 19/1, tel. (022) 44 28 42 și dispune de două săli separate, pentru fete și băieți, dotate cu mobilier necesar, fiind disponibil non-stop, 7/7 zile.

Instituția este în subordinea Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului (DGPDC), iar acțiunile menționate sunt desfășurate în cadrul Memorandumului de înțelegere încheiat între Primăria Chișinău și UNICEF Moldova, care prevede acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților din Municipiul Chișinău.

16.06.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md