Serviciile municipale activează în regim de alertă

https://new.chisinau.md/ro/serviciile-municipale-activeaza-in-regim-de-alerta-20292_238454.html

Primăria Chişinău informează că la această oră se circulă pe toate străzile municipiului şi nicio arteră de circulaţie nu este blocată. Din cauza furtunii de astăzi mai mult de 60 de arbori din capitală au fost doborâţi la pământ. Primăria municipiului Chişinău face un apel către cetăţeni să fie atenţi pe unde circulă, să-şi păzească bunurile, şoferii să parcheze maşinile în locuri sigure şi să evite zonele din preajma obiectelor cu pericol de prăbuşire - copaci, panouri, etc. Dispeceratul central municipal recepţionează apelurile cetăţenilor la numărul de telefon 22-22-67.

Primăria Chişinău informează că la această oră se circulă pe toate străzile municipiului şi nicio arteră de circulaţie nu este blocată. Din cauza furtunii de astăzi mai mult de  60 de  arbori din capitală au fost doborâţi la pământ. Potrivit şefului Asociaţiei Spaţii Verzi, Eliferie Haruţă, cele mai multe cazuri de prăbuşiri ale arborilor s-au înregistrat în sectoarele Centru şi Botanica. Toate brigăzile specializate de defrişare vor lucra pe parcursul întregii nopţi la lichidarea consecinţelor furtunii.

În după amiaza zilei, de la ora 16.00 şi până la ora 19.00, a fost blocată strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, în perimetrul străzilor Columna şi Alexandru cel Bun, din cauza căderii unui arbore, dar şi a unui pilon. Şeful Direcţiei Transport Public, Veaceslav Ţărnă a menţionat că s-au înregistrat două rupturi de cablu la energia electrică în sectorul Botanica.

Pe parcursul zilei mai multe panouri publicitare au căzut. În regiunea Circului din cauza unui panou a fost întreruptă reţeaua de contact, dar problema a fost soluţionată. Şi în sectorul Centru, pe str. A. Mateevici din cauza unui copac doborât de vânt, aproximativ  1 oră nu s-a circulat spre sectorul Telecentru. La moment se circulă în regim normal. Autospecialele Regiei Transport Electric sunt în regim de alertă, pregătite să intervină în orice moment.

Direcţia Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare a preîntâmpinat agenţii economici să inventarieze panourile publicitare pe care le deţin şi să le înlăture pe cele care sunt în nesiguranţă.

Au fost doborâte mai multe garduri, un arbore a căzut peste un microbuz. Regia Exdrupo va interveni pe parcursul zilei de mâine pe podul de pe str. Mihai Viteazul, unde a căzut un parapet. Dis -de-dimineaţă serviciile specializate vor ieşi să salubrizeze teritoriile, iar toate crengile doborâte vor fi evacuate.

Duminică, 13 februarie, ora 8.00, este convocată şedinţa Comisiei municipale pentru situaţii excepţionale.

Primăria municipiului Chişinău face un apel către cetăţeni să fie atenţi pe unde circulă, să-şi păzească bunurile, şoferii să parcheze maşinile în locuri sigure şi să evite zonele din preajma obiectelor cu pericol de prăbuşire - copaci, panouri, etc. Dispeceratul central municipal recepţionează apelurile cetăţenilor la numărul de telefon 22-22-67.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

12.02.2011

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md