Situaţia privind traficul rutier, ca urmare a condiţiilor meteo

https://new.chisinau.md/ro/situatia-privind-traficul-rutier-ca-urmare-a-conditiilor-meteo-20292_239936.html

Primăria Chişinău informează că în această dimineaţă, la nivelul municipiului s-a circulat obişnuit, în condiţii de iarnă, iar cantitatea de zăpadă şi lapoviţă căzută pe parcursul ultimelor ore n-a influenţat traficul rutier.

Primăria Chişinău informează că în această dimineaţă, la nivelul municipiului s-a circulat obişnuit, în condiţii de iarnă, iar cantitatea de zăpadă şi lapoviţă căzută pe parcursul ultimelor ore n-a influenţat traficul rutier. 

Drumarii au intervenit pe tot parcursul nopţii, fiind presurate cu material antiderapant arterele principale şi cele secundare, inclusiv căile de acces spre suburbiile municipiului. Pe străzi au intervenit 24 de autospeciale ale Regiei „Exdrupo" şi au fost presuraţi peste 650 metri cubi de material antiderapant.

În prezent se activează în regim de patrulare. În fiecare sector a capitalei au fost distribuite câte 2 echipe de intervenţie ale Regiei „Exdrupo" pentru a interveni pe parcursul zilei, în caz de necesitate.

Transportul public din municipiu circulă conform graficului de iarnă, iar la rută au ieşit 268 de troleibuze şi 96 de autobuze.  

În ultimele 24 de ore, din cauza chiciurei, la nivelul oraşului au fost înregistrate peste 150 de cazuri de căderi sau rupturi de arbori. De menţionat că, până la această oră, autorităţile locale au fost sesizate despre 15 cazuri de rupturi ale copacilor pe automobile. Angajaţii Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi au lucrat până la ora 2.00 de noapte, cu 7 echipe de intervenţie. Prin intermediul Dispeceratului central municipal, (022) 22-22-67, sunt înregistrate sesizări despre cazuri de rupturi de arbori şi în continuare.  

De asemenea, angajaţii Regiei locativ-comunale au început activitatea la ora 5.00 dimineaţa, la curăţarea trotuarelor şi presurarea materialului antiderapant, dar şi a căilor de acces din interiorul cartierelor fiind antrenate peste 400 de persoane şi 15 utilaje de model „HACO".

Primăria Chişinău solicită conducătorilor auto să fie prudenţi la drum şi să parcheze regulamentar autoturismele, evitând, totodată, parcajul sub copaci.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

21.01.2014

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md