Staţia de pompare de la Vadul lui Vodă care aprovizionează Chişinăul cu apă potabilă activează în regim normal

https://new.chisinau.md/ro/statia-de-pompare-de-la-vadul-lui-voda-care-aprovizioneaza-20292_237482.html

La staţia de pompare nivelul apei este 19,05 metri. După măsurile de protecţie luate de Regia „Apă-canal Chişinău” staţia poate face faţă unui nivel de 21 de metri de apă şi mai are o rezervă de 2 metri până a fi inundată.

Aprovizionarea  Chişinăului cu apă potabilă, la moment, nu este în pericol. Nivelul apei râului Nistru a crescut în această noapte nesemnificativ. La staţia de pompare nivelul apei este 19,05 metri. După măsurile de protecţie luate de Regia „Apă-canal Chişinău” staţia de pompare poate face faţă unui nivel de 21 de metri de apă şi mai are o rezervă de 2 metri până a fi inundată. Staţia activează în regim normal. Potrivit specialiştilor în cursul acestei zile se aşteaptă o ridicare a nivelului apei, dar sub limita critică a staţiei de pompare a apei de la Vadul lui Vodă. 


 


Primarul capitalei a subliniat într-o conferinţă de presă susţinută în seara zilei de ieri că chiar dacă staţia de pompare a apei din Vadul lui Vodă va fi inundată, Societatea „Apă-Canal” va asigura oraşul cu apă prin mijloace alternative de aprovizionare, conform unui grafic special. „În acest moment însă, nu există nici un risc de deconectare a apei potabile în municipiul Chişinău”, a accentuat Dorin Chirtoacă. 


 


Primarul municipiului Chişinău a mai comunicat că oraşul Vadul lui Vodă nu a fost inundat. În urma intemperiei, nici o persoană nu a avut de suferit. Pagubele materiale vor fi evaluate după ce se va retrage apa şi râul Nistru va reveni în albia obişnuită. Zona inundată rămâne şi în continuare în supravegherea organelor de poliţie şi a serviciilor Departamentului Situaţii Excepţionale. 


 


Imagini video: http://www.protv.md/stiri/social/ce-se-intampla-cu-statia-de-pompare.html


 


Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău


 

30.07.2008

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md