​​​​​​​Un weekend dedicat mediului în Parcul „Valea Morilor”: Festivalul „Ziua Mediului”

https://new.chisinau.md/ro/un-weekend-dedicat-mediului-in-parcul-valea-morilor-festivalul-20292_274107.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 10 iunie 2023, în Parcul „Valea Morilor”, va avea loc cea de-a VIII-a ediție a Festivalului „Ziua Mediului”.

Cu acest prilej, municipalitatea va desfășura activități de informare și conștientizare a populației cu privire la importanța protejării mediului înconjurător, precum și a practicilor sustenabile de gestionare a deșeurilor.

Astfel, la intrarea în parc, pe durata evenimentului, va fi organizată o sesiune de întrebări și răspunsuri adresată atât adulților, cât și copiilor, unde vor fi abordate tematici actuale legate de mediul înconjurător.

De asemenea, pentru vizitatori va fi organizată o expoziție a tehnicii și utilajelor specializate. Aceștia vor putea explora o autospecială de evacuare și colectare a deșeurilor municipale, diverse tipuri de containere de stocare, precum și exemplare de deșeuri reciclabile și biodegradabile.

Evenimentul este organizat de 
Asociația Jurnaliștilor de Mediu, împreună cu comunitatea de mediu – AO Ecovizio, AO Reciclare, Regia Autosalubritate, AEER, Ecolocal, Green City Lab, Grădina Moldovei, Greenpack, cu suportul Uniunii Europene, Suediei, Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD Moldova), Organizația Mondială a Sănătății (OMS Moldova), Ministerului Mediului.

Ziua Mondiala a Mediului este marcată anual la data de 5 iunie și reprezintă un îndemn clar de a proteja natura. În 2023, tema Zilei Mediului, la nivel mondial, este „Soluții pentru poluarea cu plastic”.

08.06.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md