Valeriu Boboc, comemorat de 7 aprilie

https://new.chisinau.md/ro/valeriu-boboc-comemorat-de-7-aprilie-20292_238540.html

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat la un moment comemorativ la cimitirul din comuna Bubuieci, locul unde a fost înmormântat tânărul Valeriu Boboc, omorât în Piaţa Marii Adunări Naţionale de forţele de ordine, în noaptea de 7 spre 8 aprilie, în timpul acţiunilor de protest.

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat la un moment comemorativ la cimitirul din comuna Bubuieci, locul unde a fost înmormântat tânărul Valeriu Boboc, omorât în Piaţa Marii Adunări Naţionale de forţele de ordine, în noaptea de 7 spre 8 aprilie, în timpul acţiunilor de protest. La cimitir au venit soţia şi fiul lui Valeriu Boboc, părinţii acestuia, cunoscuţi, dar şi tineri care s-au aflat alături de el în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009 în Piaţă.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, nimeni nu va înţelege niciodată faptul că pentru simpla aflare într-un loc public, protestând paşnic, un tânăr a fost omorât. De asemenea, Dorin Chirtoacă a făcut o retrospectivă a evenimentelor din noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009 din Piaţa Marii Adunări Naţionale, în urma cărora a fost omorât Valeriu Boboc. 


Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău


07.04.2011

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md