„Viața dincolo de lecții” – activitate publică desfășurată în Parcul „Alunelul”, cu prezentarea ofertelor extrașcolare disponibile pentru copiii din municipiul Chișinău

https://new.chisinau.md/ro/viata-dincolo-de-lectii-activitate-publica-desfasurata-in-20292_277708.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că sâmbătă, în Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani, s-a desfășurat activitatea publică „Viața dincolo de lecții”, în scopul prezentării ofertelor extrașcolare și pentru a oferi posibilitatea elevilor din municipiul Chișinău de a explora opțiunile și de a alege activitățile potrivite.

La eveniment au participat 27 de instituții de învățământ extrașcolar: 13 școli sportive și 14 centre de creație.

Proiectul a fost organizat de Primăria Municipiului Chișinău, prin intermediul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport și vine în ajutorul părinților, pentru a decide ce activități extrașcolare să frecventeze copiii lor.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a salutat aducerea împreună a părinților cu copii de vârstă școlară, alături de echipa Primăriei și reprezentanții școlilor sportive, centrelor de creație etc., care propun diverse activități extrașcolare pentru elevii din municipiu.

„Avem zeci de instituții cu activități diverse pentru copiii noștri. Iar elevii din Chișinău sunt foarte talentați. Mulți se întorc cu locuri de frunte de la olimpiadele internaționale: la fizică, chimie, biologie, informatică, matematică. Pentru o țărișoară atât de mică avem copiii foarte bine pregătiți. La fel este și pe aspectul activităților extracurriculare. Iar noi împreună cu pedagogii depunem efort în această privință. Să creșteți sănătoși, fericiți și bine educați”, a mai spus Ion Ceban.

În context, viceprimarul Angela Cutasevici a ținut să remarce importanța implicării fiecărui copil, după ore la o activitate sportivă și la una de creație, pentru a beneficia de o creștere și o dezvoltare armonioasă.

Pe platforma „extrașcolar.md” părinții pot accesa oferta extrașcolară educațională, în afara orelor de curs, din toate sectoarele capitalei.  

Pe durata evenimentului, părinții și copiii au avut posibilitatea de a interacționa direct cu antrenori și reprezentanții școlilor sportive.

Aceștia au oferit informații despre program, costuri și beneficiile fiecărei activități sportive. De asemenea, au avut loc demonstrații și prezentări realizate de sportivi talentați, pentru a inspira participanții și a evidenția potențialul major pe care îl poate aduce sportul în viața copiilor.

 

28.09.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md