Viceprimarul Olga Ursu a primit în audiență un grup de comercianți ambulanți care vând ilegal pe bd. Iu. Gagarin

https://new.chisinau.md/ro/viceprimarul-olga-ursu-a-primit-in-audienta-un-grup-de-20292_247545.html

Viceprimarul municipiului Chișinău, Olga Ursu a primit marți în audiență un grup de comercianți care activează ilegal pe bd. Iu. Gagarin, vânzându-și marfa pe trotuare. Olga Ursu a explicat celor prezenți că activitatea comercială pe teritoriul municipiului Chișinău este reglementată de Legea nr. 231 din 23.09.2010 „Cu privire la comerțul interior". Respectiv, activitatea practicată de ei acum este ilegală, pentru că trotuarele sunt destinate pentru pietoni. Și reprezentanții organelor de drept procedează conform legii atunci când le cer să plece de

Viceprimarul municipiului Chișinău, Olga Ursu a primit marți în audiență un grup de comercianți care activează ilegal pe bd. Iu. Gagarin, vânzându-și marfa pe trotuare.

Olga Ursu a explicat celor prezenți că activitatea comercială pe teritoriul municipiului Chișinău este reglementată de Legea nr. 231 din 23.09.2010 „Cu privire la comerțul interior". Respectiv, activitatea practicată de ei acum este ilegală, pentru că trotuarele sunt destinate pentru pietoni. Și reprezentanții organelor de drept procedează conform legii atunci când le cer să plece de acolo.

Totodată, viceprimarul a îndemnat comercianții, care sunt în mare parte de vârstă pensionară, să formuleze propuneri în scris referitor la alte locuri pentru vânzare, agreate de ei, care vor fi examinate de Primărie și eventual, aprobate.

În context, e de menționat că autoritățile municipale au pe masa de lucru un calendar al târgurilor caritabile, cu locuri de comerț pe fiecare sector al orașului, iar perfectarea actului administrativ este la etapa de finalizare. Respectiv, spațiile vor fi făcute publice, iar cei interesați se vor adresa pentru obținerea locurilor de comerț. 

19.07.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md