Vizita de curtoazie a E.S. Ambasadorul Indiei În Republica Moldova

https://new.chisinau.md/ro/vizita-de-curtoazie-a-es-ambasadorul-indiei-in-republica-moldova-20292_247876.html

Ambasadorul Indiei prin cumul în Republica Moldova cu sediul la București, a vizitat vineri Primăria Municipiului Chișinău. Excelența Sa, Rahul Shrivastava a fost primit de Primarul General, Ion Ceban.

Edilul capitalei i-a mulțumit diplomatului indian pentru vizită și deschiderea în contextul consolidării relațiilor de colaborare bilaterală. Totodată, Ion Ceban a menționat că Chișinăul este interesat de cooperare pe care o poate oferi India pentru dezvoltare în domeniul medical, IT și tehnic.  

În cadrul discuției, Primarul General a lansat o inițiativă de cooperare în vederea organizarea evenimentelor culturale, în special a festivalurilor și expozițiilor. Totodată, un alt subiect abordat de Ion Ceban a fost dezvoltarea domeniului turismului, unde Primăria Chișinău și Ambasada Indiei ar putea organiza un amplu eveniment de promovare în acest sens.   

De asemenea, părțile au mai abordat și alte subiecte precum oferirea de către Guvernul din India a oportunităților de perfecționare pentru reprezentanții autorităților publice centrale și locale. Acestea prevăd desfășurarea cursurilor, seminarelor tematice în diverse domenii, iar costurile urmând a fi suportate integral de partea indiană.

07.10.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md