Vizita primarului general Dorin Chirtoacă la Bruxelles

https://new.chisinau.md/ro/vizita-primarului-general-dorin-chirtoaca-la-bruxelles-20292_238101.html

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, aflat în vizită oficială la Bruxelles, Belgia, a avut întrevederi cu membri ai Parlamentului European, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi Consiliului Uniunii Europene.

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, aflat în vizită oficială la Bruxelles, Belgia, a avut întrevederi cu membri ai Parlamentului European, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi Consiliului Uniunii Europene. De asemenea, primarul de Chişinău a discutat cu jurnalişti de la unele instituţii media din Belgia şi a vizitat reprezentanţa Suediei la Bruxelles.

Dorin Chirtoacă s-a mai întâlnit şi cu factorii de decizie din cadrul Organizaţiei „Eurocities”, o reţea a oraşelor europene care promovează interesele membrilor săi la nivelul Uniunii Europene şi din care fac parte oraşe precum Viena, Madrid, Milano, Paris, Dublin, Praga, Strasbourg, Talin, Budapesta etc.

În cursul întrevederilor, primarul Chişinăului a abordat cu interlocutorii săi probleme ce ţin de dezvoltarea oraşului pe diferite domenii, inclusiv prelucrarea deşeurilor, transport, ecologie, eficienţă energetică, investiţii şi protecţie socială. La fel, Dorin Chirtoacă a discutat cu reprezentanţii structurilor europene aspecte ce ţin de actualitatea politică din Republica Moldova, situaţia din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană, relaţia AIE cu opoziţia şi perspectiva europeană a ţării noastre.

În context, primarul Dorin Chirtoacă a menţionat că mesajul partenerilor europeni pentru Republica Moldova este ca Chişinăul să-şi continue aspiraţiile sale de integrare în Uniunea Europeană atât la nivel central, cât şi la nivel local. Dorin Chirtoacă a concluzionat că Alianţa pentru Integrare Europeană trebuie să acorde prioritate continuării reformelor, soluţionării crizei constituţionale şi promovării integrării europene, în pofida oricăror dificultăţi. În acelaşi timp, orice abordări neconstructive sau speculative nu vor fi privite cu ochi buni de Europa Unită.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, întreprinde o vizită la Bruxelles în perioada 28 – 29 aprilie a.c. şi va reveni la Chişinău pe data de 30 aprilie a.c.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

29.04.2010

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md