Vizita reprezentanților Centrului Internațional Nizami Ganjavi din Baku la Centrul municipal de plasament temporar al refugiaţilor

https://new.chisinau.md/ro/vizita-reprezentantilor-centrului-international-nizami-ganjavi-din-baku-la-centr-20292_247025.html

O delegație a Ambasadorilor Păcii de la Centrul Internațional Nizami Ganjavi din Baku au vizitat astăzi Centrul municipal de plasament temporar al refugiaţilor, amplasat în sediul fostului cinematograf Patria Lukoil, din str. Studenților 7/5.

Pe durata vizitei, emisarii din Baku, au fost însoțiți Primarul General, Ion Ceban, care le-a comunicat despre activitățile pe care le desfășoară municipalitatea pentru a ajuta cetățenii ucraineni refugiați la Chișinău.

„Am avut onoarea să discut şi să prezint rezultatele muncii pe care o depune municipalitatea pentru a gestiona criza refugiaţilor, de mai bine de patru săptămâni, non-stop. În prezent punem accent pe distribuirea pachetelor cu produse de primă necesitate, pentru cei cazați în acest centru, precum și pentru persoanele din alte adrese de plasament, inclusiv și celor care se află în alte locații sau familii. 

Actualmente, la Centrul de plasament temporar al refugiaţilor din str. Studenților, 7/5, sunt cazaţi 47 de refugiaţi, capacitatea totală fiind de 250 de persoane. 

Zilnic la punctul de colectare și distribuire a donațiilor, de la Centrul de plasament temporar se adresează sute de oameni, refugiaţi din Ucraina, cu lista produselor de care au nevoie, iar angajații municipali împreună cu voluntarii le eliberează cele solicitate. 

Totodată, în fiecare zi aici sunt asigurate câte 200 de prânzuri calde persoanelor refugiate.

De asemenea, edilul capitalei a menționat că serviciile municipale au amenajat, în timp record, la Centrul municipal de plasament temporar din str. Studenților. 7/5 un punct de înregistrare a refugiaţilor, spaţii de depozitare unde sunt recepționate donaţii cu produse alimentare, de igienă haine etc. La fel, în curte, au fost instalate corturi pentru servirea meselor și odihna refugiaţilor, precum și amenajarea unui punct medical, unde activează inclusiv medici voluntari din alte țări.

În paralel, pentru copii sunt organizate diferite activităţi educative şi distractive.

Ion Ceban a mulţumit tuturor celor care sunt alături de municipalitate şi vin cu diferite donaţii pentru susținerea refugiaţilor care ajung în capitală.

24.03.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md