Zece personalități notorii din capitală s-au învrednicit de titlul „Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău”

https://new.chisinau.md/ro/zece-personalitati-notorii-din-capitala-s-au-invrednicit-de-titlul-20292_274910.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că 10 personalități importante din capitală vor primi titlul onorific de Cetățean de Onoare al Municipiului Chișinău, pentru contribuția semnificativă la dezvoltarea, prosperarea și creșterea imaginii orașului. O decizie în acest sens a fost aprobată joi de Consiliul Municipal Chișinău.

În lista noilor cetățeni de onoare ai orașului se regăsesc: compozitorul și Gheorghe Mustea; directorul IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, Oleg Crudu, fostul Primar General al municipiului Chișinău și politician, Serafim Urechean, actorul și regizorul Vitalie Rusu, artistul plastic Alexei Sainciuc, istoricul și cercetătorul Andrei Eșanu, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei; arhitectul Albina Kiricenco, unul dintre autorii clădirii Circului din Chișinău; regizorul Lidia Panfil, Maestru în Artă, Artist al Poporului, Cavaler al Ordinului Republicii; instrumentiștii Vitalie și Vasile Advahov, fondatorii Orchestrei de muzică populară a fraților Advahov.

Aceste personalități reprezintă modele de excelență, de dăruire și talent, pentru a dezvolta Chișinăul, a spori calitatea vieții spirituale și imaginea capitalei. Totodată, realizările lor vor rămâne o parte inestimabilă a istoriei noastre locale.

15.09.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md