(Video) Inaugurarea Sărbătorii Hramul Orașului Chișinău

   90

Astăzi, 14 octombrie, orașul Chișinău, capitala Republicii Moldova, își marchează Hramul, de sărbătoarea creștină Acoperământul Maicii Domnului.

Tradițional, sărbătoarea a început cu depunere de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și cu Liturghia de Hram de la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, având în vedere că această zi are o înaltă însemnătate spirituală.

Hramul e despre rugăciune, despre împăcare și iertare, despre datina străbunilor și despre pace.

Inaugurarea Sărbătorii a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale, iar Primarul General, Ion Ceban, a adresat un mesaj de felicitare chișinăuienilor.

În discursul său, edilul le-a urat celor veniți la Hram de sănătate, bunăstare, voie bună și pace în fiecare casă, în întreaga țară și în toată lumea.

De asemenea Primarul General a remarcat năzuința de dezvoltare a casei noastre comune – municipiul Chișinău, în fiecare zi. Iar în acest sens, echipa de la Primărie, împreună cu cetățenii, depune eforturi susținute pentru ca Chișinăul să se schimbe mereu în bine.

E de menționat că Primăria Chișinău a pregătit un amplu program cultural – artistic, cu interpreți autohtoni de valoare. Iar invitata specială a serii de Hram este interpreta letonă, Laima Vaikule.

De rând cu programul artistic variat, municipalitatea a prevăzut pentru locuitorii și oaspeții orașului, expoziții de pictură, târguri ale meșterilor populari și ale producătorilor autohtoni, în Scuarul Catedralei, iar pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Vasile Alecsandri și Maria Cebotari, se află zona cu bucate tradiționale și europene, zona pentru copii, Whine Zone etc.

La Mulți Ani, Chișinău!