Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere, executate pe parcursul săptămânii: 30 septembrie – 06 octombrie 2024

   58

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 30 septembrie – 06 octombrie 2024, angajații Î.M. Regia „Exdrupo” și agenții economici contractați de Direcția Generală Mobilitate Urbană au desfășurat lucrări de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale în toate sectoarele orașului.

Astfel, pe parcursul săptămânii trecute au executate lucrări de asfaltare, pe o suprafață totală de peste 14 000 m², fiind aplicat stratul de egalizare pe străzile Bucuriei și Mircești.

Lucrări de asfaltare au fost executate și pe bd. Decebal, unde continuă amenajarea racordărilor cu străzile adiacente și accesele în curți.

La sensul giratoriu Visterniceni au loc lucrări de ridicare la cota drumului a receptoarelor și fântânilor de vizitare, după ce carosabilul a fost asfaltat cu stratul de egalizare.

În același timp, pe str. Podul Înalt s-a lucrat intens la reconstrucția porțiunii de drum avariată după inundații, fiind restabilită fundația și inițiată amenajarea bordurilor și a pietrișului.

După finalizarea acestor intervenții urmează aplicarea stratului de egalizare, pentru a redeschide circulația pe segmentul respectiv.

În săptămâna trecută s-a intervenit și cu lucrări de lichidare a situațiilor de avariere, prin plombări ale gropilor pe mai multe drumuri din oraș, dar și din suburbii, pentru a asigura condiții mai bune de circulație pentru transport.

În perioada de referință au fost executate și lucrări de salubrizare a drumurilor publice, dar și de curățare a canalizării pluviale. Astfel, peste 700 de receptoare au fost curățate de frunze și gunoaie, iar alte circa 40 de elemente ale sistemului pluvial au fost reparate.

Pentru sporirea siguranței în trafic, pe parcursul săptămânii trecute au continuat lucrările de aplicare a marcajelor rutiere, acestea fiind trasate pe o suprafață totală de circa 1 500², preponderent cel de culoare galbenă, în zonele stațiilor de așteptare, dar și la trecerile de pietoni.

Totodată, a continuat aplicarea marcajelor pe străzile recent reabilitate, cum ar fi bd. Decebal și str. Alba Iulia. În același timp, peste 100 de indicatoare rutiere au fost reparate sau noi montate în toate sectoarele orașului.

În cadrul proiectelor contractate de Direcția Generală Mobilitate Urbană continuă reparația trotuarelor în Centrul istoric al orașului, pe străzile Mihai Eminescu și Mihail Kogălniceanu, reabilitarea podului din str. Mihai Viteazul, a căilor de acces către instituțiile educaționale din oraș, dar și a drumurilor de acces spre suburbii.