Pagina oficială a Municipiului Chișinău

SA „Apă-Canal Chișinău” – furnizorul de servicii de apă și canalizare a împlinit 129 de ani de la fondare

   1582

Primăria municipiului Chișinău informează că întreprinderea SA „Apă-Canal Chișinău" - furnizorul de servicii de apă și canalizare în municipiul Chișinău a împlinit 129 de ani de la fondare.

Cu această ocazie, colectivul întreprinderii a primit astăzi felicitări din partea conducerii Primăriei.

În cadrul ședinței operative săptămânale, viceprimarul Ilie Ceban le-a urat succese managerilor Societății „Apă-Canal” și realizări cât mai frumoase în activitate.

Totodată, Ilie Ceban a promis că întreprinderea poate conta de susținerea administrației municipale, precum și a Consiliului Municipal Chișinău, pentru depășirea problemelor curente. „Rezultatele obținute de întreprinderea „Apă-Canal Chișinău" sunt reflectate asupra întregului oraș, care an de an trebuie să arate mai frumos, mai îngrijit și mai modern", a specificat viceprimarul.  

În cei 129 de ani de la înfiinţare, „Apă-Canal Chişinău” a trecut testul timpului, a prins toate regimurile, a rezistat pe timp de război și a acoperit totul cu profesionalism, devenind o emblemă a municipiului Chişinău.

Data fondării serviciului public de apă și canalizare din Chișinău este considerată ziua de 12 decembrie 1892 când a fost dată în exploatare prima tranșă a apeductului din orașul Chișinău (cu o capacitate de 200 mii căldări de apă pe zi). Sursa apei era din captarea din izvoare (havuzul de la poalele colinei Mazarache. În același an a fost creată Uzina de apă.