Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Serviciile municipale au intervenit prompt la locul incendiului produs duminică, la mansarda blocului din strada Paris 34/2

   178

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale specializate: Pretura de sector, Regia locativ-comunală și amenajare și S.A. „Apă-Canal Chișinău” au reacționat prompt în urma incendiului care s-a produs duminică seara, la mansarda unui bloc de locuințe cu 6 nivele de pe strada Paris, 34/2, din sectorul Buiucani al capitalei.

Subiectul a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Pretorul sectorului Buiucani, Vasile Moroi a informat că incendiul a izbucnit la ora 17:25, din cauza unor lucrări efectuate la acoperiș, la solicitarea a 3 proprietari de apartamente, cu flacără deschisă, ceea ce a dus la izbucnirea focului.

În urma intervenției pompierilor, incendiul a fost localizat la ora 18:26 și lichidat total la ora 21:28.

Cel mai mult au fost afectate 6 apartamente de la mansardă și alte 12 de la celelalte etaje.

Comisia pentru Situații Excepționale a sectorului Buiucani se va convoca marți, pentru evaluarea apartamentelor afectate, după care APL Chișinău va decide cum vor fi ajutați cei care au avut de suferit în urma incendiului.

Totodată, Pretura de sector, în comun cu gestionarii fondului locativ vor desfășura o campanie de informare a locatarilor din blocurile unde au fost construite mansarde, în vederea neadmiterii efectuării lucrărilor la sistemele inginerești a blocului de către persoane neautorizate. Asemenea exercițiu a fost efectuat și în anii precedenți.