Conducerea Primăriei Chișinău, împreună cu reprezentanți ai ambasadelor acreditate în Republica Moldova, au plantat arbori pe aliniamentul stradal din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt
Primăria Municipiului Chișinău informează că 1400 de angajați din domeniul educației din capitală, educatori, lucrători din blocurile alimentare, asistenți medicali, ajutori de educator etc., au beneficiat de instruiri gratuite, în cadrul Proiectului de asistență tehnică „Suport oferit municipiului Chișinău pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina în baza Memorandumului de înțelegere între Municipiul Chișinău și UNICEF Moldova”.
Cursurile de instruire s-au desfăşurat pe parcursul mai multor perioade, începând cu octombrie 2022.
La Școala de Formare Continuă a Academiei de Studii Economice, octombrie 2022 și martie - aprilie 2023, au fost organizate instruirile cu genericul „Prelucrarea preparatelor culinare în conformitate cu meniul model unic”, ce au avut drept scop îmbunătățirea calității procesului de organizare a alimentaţiei copiilor și calității preparatelor culinare pregătite în blocurile alimentare din instituțiile de educație timpurie din cadrul municipiului Chişinău.
În incinta Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”, în perioada noiembrie - decembrie 2022 și februarie-martie 2023 au fost desfășurate activități de instruire a personalului medical (asistenți medicali) din instituțiile de învățământ preșcolar, cu participarea a 70 de persoane.
Totodată, 639 de asistenți de educatori din instituțiile preșcolare din municipiul Chișinău au beneficiat de activități de instruire în incinta Colegiului „Alexei Mateevici”.
Beneficiarii au fost familiarizați cu reperele psihologice și pedagogice privind particularitățile educaționale în dezvoltarea personalității copilului cu vârsta de 0-7 ani, crearea mediului educațional optim și eficient pentru dezvoltarea copilului, comunicarea mesajului educațional, adaptat particularităților de vârstă și individuale ale copilului etc.
Totodată, la solicitarea Primăriei Chişinău, UNICEF Moldova a extins proiectul și a inclus instruirea cadrelor didactice din instituțiile de învățământ preșcolar.
Astfel, în perioadele: martie – aprilie - mai şi iunie 2023, mai mulţi educatori din grădiniţe din or. Chișinău au participat la Programul de formare a cadrelor didactice din treapta preșcolară „Utilizarea instrumentelor Web2.0 racordate la specificul activității instructiv-educative la treapta preșcolară”.
În Programul de Formare au fost incluse trei module: utilizarea instrumentelor web la treapta preșcolară; adaptarea conținutului la tendințele digitalizării în educație; crearea conținuturilor digitale pe platforma e-pedagogie.
Produsul final al Programului a fost prezentarea proiectului didactic digitalizat, în baza criteriilor de succes.