Conducerea Primăriei Chișinău, împreună cu reprezentanți ai ambasadelor acreditate în Republica Moldova, au plantat arbori pe aliniamentul stradal din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt
În zilele de 11-12 mai, a.c., Primăria orașului Sofia, Bulgaria și Sofia Development Association, au găzduit cea de-a doua reuniune fizică a partenerilor Proiectului AGORA - Advanced coGeneration Opinions for Reintegrating Local Assets, din care face parte și municipiul Chișinău. În capitala bulgară a avut loc reuniunea Comitetului director și un seminar transnațional de consolidare a capacităților.
Partenerii din Chișinău, Republica Moldova, Cluj-Napoca din România, Koprivnitsa din Croația, Kranj din Slovania, regiunea Neckar-Alb din Germania, Praga, Republica Cehă, Slavonski Brod din Croația, Szarvas din Ungaria și Zenica din Bosnia și Herțegovina, s-au întrunit atât în format fizic, cât și online.
Reuniunea partenerilor proiectului AGORA - Advanced coGeneration Opinions for Reintegrating Local Assets a prevăzut diverse activități, inclusiv schimb de experiență între membri, învățare reciprocă despre procese de creație desfășurate în comun, despre agendele de regenerare ale diferitor orașe, despre proiecte-pilot de renovare și despre inițiativele de implicare a părților interesate. De asemenea, participanții la reuniune au vizitat Toplocentrala - proiectul-pilot din Sofia, s-au întâlnit cu echipa de acolo și au văzut râul care trebuie integrat în zona utilizabilă.
La atelierul transnațional de consolidare a capacităților s-au alăturat și reprezentanții altor municipalități bulgare, părți interesate și alte proiecte INTERREG Dunărea în domeniul culturii și al regenerării urbane. Participanții au lucrat împreună la pilonii setului de instrumente de consolidare a capacităților AGORA, care va fi dezvoltat ulterior în cadrul Proiectului. Acestea variază de la modele financiare și de afaceri, la implicarea părților interesate, de la planificarea spațială echitabilă la durabilitate.
Proiectul AGORA este implementat în cadrul programului INTERREG Danube și este cofinanțat din fondurile Uniunii Europene (FEDR, IPA II).